Тайните на съдбата

 Тази книга е уникална и безценна, нужна е за всеки един

дом или офис и е настолния пътеводител за този, който е

тръгнал да побеждава в живота, да бъде лидер, да властва

навсякъде и във всичко и винаги да извлича максимума за себе си от всяка една ситуация.

В тази книга са преплетени както старите окултни знания за числата и буквите, така и модерните и съвременни схващания за номерологията на окултистите от западните и източни страни.

 

ЦЕНА:

1 КНИГА - 19.90 лв. ПЛЮС 7 лв. за доставка

2 КНИГИ - 39.80 лв. ПЛЮС БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

3 КНИГИ С 20% ОТСТЪПКА - 47.80 лв. ПЛЮС БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

4 КНИГИ С 25% ОТСТЪПКА - 59.70 лв. ПЛЮС БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

5 КНИГИ С 30% ОТСТЪПКА - 69.50 лв. ПЛЮС БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

6 КНИГИ С 35% ОТСТЪПКА - 77.50 лв. ПЛЮС БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА 

ВНИМАНИЕ: КНИГИТЕ МОГАТ ДА СЕ КОМБИНИРАТ ОТ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ КНИГИ ПО АСТРОЛОГИЯ, НОМЕРОЛОГИЯ, НАРОДНА МЕДИЦИНА, ОКУЛТИЗЪМ КАКТО ПО ВИД, ТАКА И ПО БРОЙ ИЗМЕЖДУ НАЛИЧНОСТИТЕ.

Тук ще намерите синтезирано най-достъпната информация за това как да тълкуваме информацията и вибрациите от всяко едно име, какви са посланията на рождения ви ден, как да направите на себе си или на произволно избран човек личен номерологичен хороскоп, как да избирате печелившите си дни и часове, кога да започвате или завършвате нещо така, че винаги да успявате в начинанията и да излизате победители във всяка една от ситуациите.

 

Разкрити са тайните на професионалистите и вече няма да е нужно да се доверявате на този или онзи, а сами ще можете да направите най-точните индивидуални или фирмени прогнози. Всичко, с което да отключите късмета си и да управлявате по най-точния начин Съдбата си е поместено на тези страници. Не е нужна предварителна подготовка, с много примери и обяснения ще се научите да избирате правилните решения и точното време за всяко действие. 

Здравейте, мили читатели!

Здравейте, скъпи приятели!

Надявам се, че с поредната си книга ще задоволя новите ви желания и потребности за надникване зад онези скрити и мистериозни на пръв поглед неща, завещани ни от поколенията, наречени с простичкото име ОКУЛТНИ.

Преди десетина години започнах да публикувам различни номерологични техники в поредицата с годишните хороскопи, а после заради небивалия интерес от страна на читателите издадох и първата си специализирана книга – учебник по „Номерология - основен курс”. Получих толкова отзиви и желания за продължение на поредицата, че останах приятно идненадан колко много читатели са захласнати по точното предсказване и управление на Съдбата чрез цифрите. На последвалите курсове по номерология, в които преподавах материята, се записаха много хора, различни по образование, религия, бит, манталитет, възраст и останаха също доволни и очаровани. С тях сме провели толкова много беседи и коментари, търсили сме и спорили за различни теми и правила, открили сме нови теории, създадохме заедно нови закономерности. Самият аз се обогатих от срещата си с толкова различни хора и обещах да продължа разработките и да покажа още от техниките и прийомите, които знам, за да могат повече хора да се докоснат до тези знания, които не са мои, а са ни завещани от поколенията. Ще се радвам, ако имам частичка принос с мои идеи и наблюдения. Но считам, че трябва да разпространявам наученото и ако поне един нов човек се запали в тази област и започне да преоткрива тайнството на закодираната Съдба според математическите закони и принципи, то ще бъда изключително щастлив.

Затова тази книга съдържа основната част от предишната ми книга, но е обогатена с нови раздели и знания и ще бъде полезна на тези, които са решили за първи път да се потопят в дебрите на номерологията, но също така и на всички, които имат вече начални знания по номерология, без значение къде и кога, акто и по какви учебници са ги получавали.

Надявам се, че ще получа отзиви за тази книга и заедно ще продължим преоткриването на тайните на числата.

На вашето внимание предлагам синтезирана информация за НОМЕРОЛОГИЯТА и нейните приложения и помощ в нашия живот.

Тази книга обаче няма за цел да представи цялостната теория на номерологията или пък да ви затормози с научни и страшни методи за смятане и изчисления.

Моята цел е далеч по-елементарна – да се опитам да ви покажа красотата на числата и да успеете да ги почувствате по-близки и смислени. Тази книга е за вашето сърце и душа, а не за да проверява вашия интелект.

Както редовните ми читатели знаят добре, аз по образование съм магистър по математика и информатика, занимавам се професионално с математика, директор съм на Учебен Център, имам частно училище и съм отдаден изцяло на любимата ми професия. Уверен съм, че математиката е ключ към цялото човешко познание и се опитвам да се докосна до възможно по-голяма част от него. Обичам цифрите и искам по един сравнително елементарен начин да ги направя достъпни за повече хора. А несъмнено те носят огромна Космическа информация и познание за това какви сме ние, защо сме тук, какво трябва да постигнем, как да го направим в хармония с Природата и Космическите закони.

Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света – от най-елементарното и дребно, до най-величественото и фундаментално.

Числата и цифрите са постоянно в нашия живот, ние толкова сме свикнали с тях, че направо не ги забелязваме. Но дали можете да си представите как би изглеждал живота ни без цифри? Ако се замислите над това, по-скоро бихте се уплашили. Защото числата са в нашата действителност в основата на цялата икономика, бизнес, наука, технологиите, политиката и т.н.

Всеки математик би могъл да покаже, че всичко в света може да се изведе като формула, да се представи с аналитичен израз, уравнение или неравенство, чрез математически закон. Никоя наука не съществува без математиката и в частност цифрите и числата.

Но дали числата представляват само и единствено средства за смятане, измерване и изчисление?

Отговорът ми е – категорично НЕ. Защото числата са носителите на енергия, чрез която се управлява материята.

От изминалите двадесетина години, през които се занимавам задълбочено с астрология, номерология и окултизъм като цяло, проумях, че числата и закодираните в тях послания позволяват да проумеем по-правилно закономерностите на световното развитие. Те могат да ни покажат пътя през лабиринта на живота. А няма нищо по-хубаво от това да можеш да познаеш по-добре себе си, а чрез това и да опознаеш околните.

Има много математика и закодирани значения на цифрите в науки като психологията, философията, социологията. И понеже числата описват всички закономерности и енергии, които движат и управляват света, то без да се притеснявам мога да твърдя, че чрез тях се управлява и ръководи енергийно и човека. Точно това символично приложение на числата се нарича НОМЕРОЛОГИЯ.

Тази наука е била преди хилядолетия неразривно свързана с всички дейности на човека – духовни, религиозни, научни.

Известно е, че римляните, гърците и евреите са използвали за смятане своите букви от азбуката. Тези системи вече не се използват, тъй като почти навсякъде е приета арабската цифрова система (традиционните за нас цифри 0, 1, 2,...,9). Но това е причината, поради която днес трябва да правим превръщането на буквите в цифри. Но кодът за това, както ще видите по-нататък, е елементарен.

Много скептици има по отношение на това, дали чрез числата и буквите могат да се определят характера, перспективите, съдбата на човек. Много са тези, които без да проверят, а гонени от наивен догматизъм и наивност смятат, че това са глупости и начини за обсебване или влияние на по-неуравновесените. Трябва да призная, че и аз така разсъждавах в началото, когато не бях започнал още да се занимавам професионално. Но наистина сега мога да се изправя пред всеки един и да се опитам да покажа с примери и факти, че завещаните ни от поколенията системи и начини за тълкуване НАИСТИНА РАБОТЯТ. Те са верни, но може би само този, който е достигнал до определено ниво на развитие би могъл да ги разбере. Тази книга няма претенцията за пътеводител, но може да покаже силата на числата и буквите и тяхното огромно значение в нашия живот. А след това всеки може да продължи (ако иска) с търсенето и навлизането по-надълбоко в полето на тези знания. Ще се радвам дори ако с тази книга помогна на един човек да намери отговор на задаваните от него въпроси или го пробудя за духовно търсене на информация и знания.

В тази книга са преплетени както старите окултни знания за числата и буквите, така и модерните и съвременни схващания за номерологията на окултистите от западните и източни страни. Прочел съм много литература, научил съм редица техники и прийоми, които са се използвали както в древността, така и в нашия век. Тук ще намерите синтезирано най-достъпната информация за това как да тълкуваме информацията и вибрациите от всяко едно име, какви са посланията на рождения ви ден, как да направите на себе си или на произволно избран човек личен номерологичен хороскоп, как да избирате печелившите си дни и часове, кога да започвате или завършвате нещо така, че винаги да успявате в начинанията и да излизате победители във всяка една от ситуациите.

С тази книга ще можете да се научите да си отговаряте на всички въпроси, които си поставяте някога в живота.

Аз знам, че това е възможно. Пожелавам ви да имате търпението и волята да го постигнете и вие.

ЗА НОМЕРОЛОГИЯТА И НЕЙНАТА ИСТОРИЯ

Корените на номерологията се свързват с името на древногръцкия математик, философ и окултист Питагор. И до днес все още се спори къде и кога е роден Питагор, но това едва ли е най-важното. За първите години от живота му се знае много малко, като изключим факта, че печели награди за бързина на Олимпийските игри. В зряла възраст, неудовлетворен от знанието, получено у дома, напуснал родината си и дълги години пътувал, посещавайки Египет, Индия, Персия, Крит и Палестина. Така е имал възможност да се докосне до Езотеричната мъдрост и до най-добрите научни постижения във всяка от страните и формирал своите нови и нетрадиционни възгледи. Имал е желание да открие училище, но не е успял поради особеностите на политическата и социална обстановка в този момент. Поради това заминава за града на дорийците Кротон на южното крайбрежие на днешна Италия. Точно тук Питагор основал своята Школа, станала известна по целия цивилизован свят като основната научна общност в Европа. По време на тайни сбирки Питагор преподавал онези окултни знания, които получил от химнософистите и брамините в Индия, от жреците в Египет, от Оракула в Делфи, от Идеанската пещера и от Кабала на еврейските равини и халдейските магове. В продължение на 40 години той преподавал на своите ученици и демонстрирал способностите си. Но на тази организация бил сложен край – след заговор и бунт, Питагор е бил принуден да се спасява с бягство от града. Успял да стигне до Метапонт, където, както се твърди, умрял на около 80 годишна възраст. Някои автори пишат, че Питагор и учениците му изгарят живи по време на голям пожар. Счита се, че първият автор, който започва да записва ученията на Питагор е Филолай, който е единственият оцелял ученик след пожара. Приносът на Питагор в историята на човешката научна мисъл е огромен. Днес всеки ученик знае прословутата Питагорова теорема за връзката между страните в правоъгълния триъгълник (а222 ). Неговите идеи се простират далеч извън границите на геометрията. Според Питагор човешката душа е безсмъртна и претърпява превъплъщения в различни тела, това явление се нарича “метемпсихоза”. Издигайки концепцията за хармонията (или музиката на сферите) Питагор построява цяла метафизическа система и заявява, че всичко в Космоса се намира в хармонично единство. Земята според него се върти около Слънцето и излъчва музика. Питагор е първият, който открива числовите изражения на интервалите в музиката. Той твърди, че числото стои в основата на всичко, което съществува и че математиката е ключ към цялото човешко познание.

Номерологията е просто разширено изследване на вибрацията, а числата от 1 до 9 представляват пълен цикъл на вибрацията. Ние живеем в свят на вибрации и всяко същество, което идва на този свят, има своя индивидуална вибрация, различна от всички останали. Вселената може да се разглежда като гигантски музикален инструмент с многобройни струни. Струните се избират с различна честота. Има 9 основни нива на вибрация – девет ноти, които издава инструмента. На тези девет ноти са присвоени числата от 1 до 9. Всяка струна на инструмента представлява човек, място или някакъв предмет. Всяка струна вибрира със своя собствена честота, издавайки свой слаб звук, присъединяващ се към звуците на другите струни. Сумата от звуците на тези струни създава една обща нота, чрез която в конкретния даден момент звучи Вселената. Името на човека отразява характерната за него “нота”, тъй като името съхранява в себе си същността на човешкото същество. Освен това, човек се намира под силното влияние на числото на рождения си ден, тъй като общата тоналност на вибрацията на Вселената неизбежно оставя отпечатък върху неговата съдба и характер.

Според Питагор всяко число притежава собствена характеристика, то вибрира, излъчва трептения, както и всяка нота в музиката. При едни числа вибрацията е силна, при други – слаба. Приема се, че нечетните числа са по-силни и се отнасят към мъжкото начало, а четните – към женското начало. Печеливши са нечетните числа, защото когато към едно четно число се прибави нечетно резултатът винаги е нечетно число, например 2+3=5.

Според Питагор числата са корените на нещата и върху тях е основана Вселената. Днес някои може и да считат, че това е преувеличено по отношение на значението на числените съотношения, но като цяло неговото становище не е лишено от истина. Както известният астролог – кабалист Сефариал казва, числата са символи. И като такива, те преди всичко представляват количествените отношения между нещата. В последните хилядолетия много учени и изследователи са си задавали различни въпроси и са търсили истинското значение и символизъм на числата. Водили са се различни спорове, обединявали са се и са се противопоставяли различни окултни школи и течения.

Някои отричат че числата притежават окултна сила сами по себе си, но приемат че могат да се употребяват като символи на духовните неща поради точното съотношение между материята и духа, според което всяка материална форма е външен израз на известна духовна сила. Други свързват числата с буквите, които също се приемат за символи. Трети, свързват числата с планетите от нашата слънчева система, с Луната и Слънцето, с месеците, дните и годините. Различните трактати са достатъчно задълбочени и сериозни, че с лекота да се отхвърлят е признак на невежество, а може би и на догматизъм.

Запазени са много ръкописи от древността с разяснение по въпроса за предсказването с помощта на числата. В тях се твърди, че „Аз-ът” на гадателя налага символичния смисъл на употребените числа, с които предвижда събитието. Числата съдържат елементите на всички неща и дори на всички науки. Питагор например прилагал системата на числата към света на духовете и по този начин разрешил проблеми, съвършено непознати в нашата действаща аритметика. В Питагоровата числена символика са казва, че великата световна система се базира на известни закони на хармонията, битието, формата и действието на които във всичките неща са естествена последица. Тези закони на хармонията се наричат числа. Този, комуто те са известни, познава и законите на съществуването на природата. А сравняването на техните съотношения, род и мярка на техните действия може да осъществи и проумее връзката между всички неща и всички действия, както физическия и механичния смисъл на света. Числата са невидимата форма на съществото, както нашите тела са формата на видимото. Това означава, че веществото има две свойства – видимо и невидимо. Първото има видима форма – тялото, а невидимата форма е числото. И всичко, изявяващо се в този свят е резултат на вътрешна енергия, а тази енергия е разпространение на силата. По-малките или по-големите велики сили се появяват от веществените числа, а по-голямата или по-малката енергия – от виртуалните (възможните) числа.

Ясно е, че съществуват невидими обвивки, тъй като всяко същество има причина и форма, но причината и формата са две противоположности, които не могат да се съединят без известен възел, който да ги скрепи. В това се заключава и функцията на числата.. както законите и качествата на съществата са изразени в тяхната външност, така и законите и качествата на невидимите неща са написани на невидимите числа. Така както впечатленията се получават посредством чувствителността на мисълта, то по същия начин нашият ум получава ясни идеи чрез положението и невидимото предназначение на нещата в същия миг, когато може да ги улови, тъй като идеалът има число, мярка и тегло, познаваеми единствено чрез ума. Наистина, истинските световни числа са безкрайни, но техният ред е правилен и прост, тъй като всичко се базира на основните числа от 1 до 10, или още по – точно казано на цифрите от 0 до 9.

В природата всичко изглежда като съставено от числа. От тях са се появили определени количествени елементи, от тях е произлязъл кръговрата на времето, от тук съществува движението на звездите, изменението на небето и състоянието на числата.

Всичко създадено съществува чрез числата и от тях черпи своята сила, тъй като времето се състои от числа и движението се състои от числа. Това е накарало и Питагор да изрече, че числата се ключ към цялото човешко познание.

Съвременната наука допринесе много за утвърждаване на старите номерологични знания и истини. Вече е доказано с много примери , че числата са ползвани като кодова система за предаване на духовни истини. Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на на мъдростта на съществуващото в света – от най-мъничките частички до огромните образувания, от протона и атома до отдалечените от нас на милиарди светлинни години галактики, включвайки цялата Вселена.

Сред народите в древността само посветените са знаели и свято са пазели тази тайна, предавайки я от поколение на поколение на своите ученици.

Като основна дисциплина за посветените – номерологията се явява съставна част на различни религиозни вярвания. Тя пронизва юдейското тайно учение Кабала, а така също и библейските тайни откровения на Йоан. Числото се оказва духовната ос на всички видими и невидими явления.

Астрологията също се базира на този фундамент.тя оценява и анализира съдбоносните жизнени ритми в пространтсвено-времевата координатна система и претендира за познания от по-висш характер просто защото използва задължително като основно средство числото. Там се сблъскваме с числа на хармонията и дисхармонията; числа за напрежение и отпускане;има числа на периодичността; на съдбата и т.н.

Буквите или звуковите символи , подобно на числата съдържат в себе си секретен код. Но ако се замислите, ще се убедите, че например изменението на името поради например встъпване в брак е довело както до изменението на вашата съдба, така и до изменението на жизнените обстоятелства.

Когато преди 20 години ми попаднаха първите записки и книги по астрология, номерология и окултизъм, аз бях доста скептичен. Въобще не можех да повярвам, че с помощта на рождената дата, на имената на човека ще може да се предскаже настоящето, бъдещето и миналото на човека. За мен тогава това бяха „бабини – девитинини”. Когато обаче направих анализ на рождената ми дата се изпариха всичките ми недоверия. Защото картината ме обрисуваше напълно. И от там се започнаха всичките ми дирения и навлизане в бездната на тайните науки. Винаги съм се интересувал от числа, магистър по математика и информатика съм и това само допълнително ми дава сили да продължавам да уча и усвоявам знанията на древността. Сега знам – тези неща съществуват и работят. Те са достигнали до нас благодарение на своята истинност. Дали човек ще ги приеми или отхвърли зависи от степента на личното му развитие. Но не ги прави по-малко значими или точни. Благодарен съм на Бог, че ме дари с възможността да се докосна до частица от Всемирното познание. И ще продължавам да уча до края на дните си.

В основата на характера на човека стоят човешката душа и психиката. Всичко казано дотук се отнася и за тях. Свойствата на човешката душа се определят още с раждането. Именно в сферата на тълкуването на човешкия характер се сливат в едно идеите на Питагор и съвременната номерология. Точно свеждането на буквите до цифри стои в основата на Кабалистичния метод и в съвременната номерология.

Докато математиката е науката за приложението на числата и основните закони в живота, то номерологията е всъщност психологията, философията и тайното приложение на числата в живота ни. Освен това номерологията може да бъде определена като изучаване на съзнанието – всяко число разшифрова психологическите модели, на които ние – хората, сме подвластни.Тя също е философия – предлага ни по-задълбочено познание за съществуващия свят. Номерологията може да бъде описана като наука, която ни помага да разрешим определени проблеми или ситуации в нашия живот или да изследваме своя потенциал. Числата въздействат върху нашия живот по много начини и номерологията може да ни помогне да разберем повече за живота като цяло.

Номерологията е метод, чрез който можем да развиваме интуицията си, докато “четем” по числата. Когато по-дълго време работим с числата, развиваме усещане за тях и започваме да виждаме цялостната картина - числата ни говорят. Те са носители на енергия, чрез която се управлява материята и човека. Нашето бъдеще зависи от числата, чиято енергия събираме за да оцелеем и да се развиваме. Фундаменталното научно доказателство е кодът на ДНК, която има 46 комбинации и те управляват цялото човешко съществуване. Генното инженерство разчита на тези кодове за да определи болестите чрез числата. Настоящите и бъдещите поколения наследяват опита на предците, чиито изживявания са подредени в тези гени и числа. Тези и други факти доказват, че номерологията има глобално въздействие върху човешкото съществуване.