Обучение в Габрово

КОНСУЛТАЦИИ С ПЛАМЕН РУМПАЛОВ

НА ТЕЛЕФОН 0898 28 11 63

 

ЗАПИСВАНЕ НА НОВИ КУРСИСТИ:
 
В ОФИСА В ГАБРОВО
 
САМО НА 21 СЕПТЕМВРИ,
 
12 КЛАС - ОТ 10 ЧАСА;
 
7 КЛАС - ОТ 11 ЧАСА;
 
ДРУГИ - ОТ 12 ЧАСА
 

 

НАЧАЛО НА КУРСОВЕТЕ

28 СЕПТЕМВРИ

  

ЗА СПРАВКИ: ТЕЛЕФОН 0898 28 11 63

 

 • Най-добрата реклама за успехите на нашия Учебен център е блясъка в очите на всички успели курсисти и разбира се - на техните родители.
 • Всички наши курсисти променят изцяло живота си, чувстват се щастливи от постигнатите резултати и смело правят още по-големи планове за своето бъдеще.
 • Тук е мястото на всички, които смятат, че никога няма да научат математиката. Можем да помогнем на всеки един да преодолее страха си или неразбирането на учебния материал.
 • Тук е мястото на всички, които си мислят, че знаят отлично математиката. От нашата практика се оказва, че за съжаление и най-подготвените и талантливи деца имат доста неща за доизпипване и разбиране.
 • Почти всички (ако са достатъчно нахъсани и мотивирани) могат да станат отличници и да влязат още на първо класиране в желаните училища и университети. 
 • Уважаваме всеки един курсист, за нас всяко дете е личност и се съобразяваме индивидуално с неговото ниво и поставени амбиции.
 • Често се опитваме да амбицираме и да покажем различните пътища из лабиринта на живота.
 • Винаги се опитваме да помогнем за спокойствието и точната информираност на родителите, при нас всеки може да получи професионална психологическа и педагогическа подкрепа по отношение на цялостния учебен процес и при важните моменти на кандидатстването на техните деца.
 • Не сваляме звезди и не даваме нереални оценки, но можем да се опитаме да направим от вашето дете герой, който да успее в преследването на мечтите и желанията си.
 • Много родители и деца (вече над 4200) са наши приятели за цял живот. Всички те знаят, че написаното е напълно вярно. 
 • Надяваме се, че и новите деца и родители, с които ще се видим за първи път през тази година ще разберат искреността и верността на думите ни.
 • Мили приятели, ако имате близки и познати, на които предстои кандидатстване или просто имат трудности в учението, моля, споделете тази информация. 
 • На добър час на всички деца и техните родители.

 

ДА БЪДЕШ ИЛИ

 

ДА НЕ БЪДЕШ?

 За учениците от Габрово и региона „ДА БЪДЕШ” е единствения верен отговор.

Да бъдеш курсист в УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАМЕН РУМПАЛОВ” е чест и привилегия.

Да бъдеш отличник по математика и всички други предмети е само една от многото възможности.

При нас можеш да опиташ от всички интересни хапки на  познанието, за да узнаеш къде талантът ще те посочи като най-добрият!

Тук без притеснения правим опити и експерименти и винаги анализираме точно резултатите.

В учебния център обсъждаме всички основни и важни въпроси и винаги стигаме до решение. Тук без притеснение спорим, защото търсим истината. 

И никога не се отказваме!

Според някои да учиш при Пламен Румпалов е СТРАШНО.

Имат право, но само наполовина.

Да учиш при Пламен Румпалов е страшно приятно: 

 • защото приятелите са навсякъде,
 • защото винаги е приятно и комфортно,
 • защото можеш да решаваш задачи навсякъде,
 • защото се чувстваш свободен и можеш да мечтаеш,
 • защото виждаш как мечтите ти се превръщат в реалност,
 • защото изграждаш нужните знания и навици за целия си живот,
 • защото тук винаги можеш да разчиташ на помощ от учител,
 • защото тук разбираш, че учителят може да ти бъде приятел.

 

ДА БЪДЕШ КУРСИСТ В УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „ПЛАМЕН РУМПАЛОВ” Е ТВОЯТА ПЪРВА

УСПЕШНО РЕШЕНА ЗАДАЧА ПРЕЗ ТАЗИ УЧЕБНАГОДИНА.

ОБМИСЛИ ДОБРЕ, ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕШ ВАЖНОТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ ЗАПИШЕШ ЛИ НА КУРС ПО МАТЕМАТИКА

 

ПОСЛАНИЕ ОТ ПЛАМЕН РУМПАЛОВ 

 • Математиката е наука като всички останали дисциплини. Ето защо категорично твърдя, че тя може да се научи от всеки един. Напълно погрешно е схващането, че на някого просто не му е дадено да я разбира. Като една от основните науки, всичко в нея е точно и ако човек научи правилата и закономерностите, то той завинаги ще остане в плен на науката. А по този начин ще има смелостта да проумее всичко в нашия живот, защото математиката е ключ към цялото човешко познание.
 • Предлаганата програма на обучение в курсовете по математика е за всички, независимо дали обичат или не математиката, и съдържа абсолютно всичко, което трябва да се знае от училищния курс за отличното представяне на матури, изпити, конкурси и олимпиади.
 • На тези, които сами имат желание да се занимават с математика, ще предложа система и начин за пълноценно и бързо усвояване и напредване. На тези, които имат определени страхове или смятат, че знанията им са хаотични и разхвърлени – ще предложа нов подход в овладяването и приемането на философията на математиката и те много бързо ще разберат, че тя не е студен и неразбираем свят от цифри, сухи теореми и формули, а нещо толкова лесно и приятно, както например боравенето с дистанционното на телевизора.
 • За двадесет и две години през учебния център, на който съм директор, са преминали над 4330 курсисти, които успешно се реализираха в живота. Някои от тях станаха инженери, архитекти, дизайнери, моделиери, еколози, програмисти, компютърни или телекомуникационни  специалисти, икономисти, финансисти, банкери, мениджъри, дегустатори,  летци, авиоспециалисти и ръководител – полети, капитани на кораби, учители, военни и полицейски служители. Мнозина завършиха магистърски и докторски степени в престижни български и световни университети. Но всички те и до днес са мои приятели, защото успяха и се справиха благодарение на това, че повярваха в мен и в тази програма по математика. Няма по-голяма награда от това, да видиш, че си помогнал за постигането на една мечта и последвалия успех в живота на дадения човек. Точно заради това смятам, че и през тази година ще помогна на много талантливи и умни деца да намерят верния път за постигане на желаната цел. Довери ми се и ти и заедно ще покорим върховете на науката!
 • С математика се кандидатства в 39 от всички 46 университета в България. За всички основни специалности приемният изпит е по математика. С математика се приема за близо 37% от всички обявени места. С две думи – шансовете да се реализираш и да успееш са много големи, но трябва да си уверен, че това е твоето желание и точно това искаш да правиш в живота през следващите 30 – 40 години. А отговорността, млади човече, за това е само твоя и на никой друг.
 • Най-важната първа стъпка от твоя страна е да седнеш сериозно и да изясниш със самия себе си какво точно желаеш да постигнеш в живота си. Като какъв се виждаш занапред. И, моля те, подходи изключително сериозно към този въпрос. Правилното му решаване сега ще ти спести една камара неприятности и обърканости в бъдеще. От опита ми на преподавател мога да кажа, че близо 90% от студентите в дадена специалност не са си на мястото, попаднали са случайно, само и само да бъдат студенти някъде. Но такива студенти стават и посредствени специалисти, без нужните знания и опит. Какво да очакваш от един тройкаджия? Такива хора никога не се реализират след това по специалността си, просто защото имат такава в дипломата си, но не и в мозъка си. Не се води от максимата какво ще ти кажат околните или какво са направили другите около теб. Ти си индивидуална личност и няма защо да се водиш по акъла и желанията на околните. А и не винаги тяхното мнение е дадено чистосърдечно и лоялно. Не забравяй и за многото човешка злоба и завист. Затова може би трябва да се довериш само на най-близките си – на своето семейство, но избора непременно направи сам.
 • Нека не се ръководиш от това, къде приемат най-лесно, или къде местата са най-много, или къде изкарването на образованието е с най-малко зор. Това всичко е просто несериозно. Нека основното ти ръководене в избора да бъде твоето собствено желание за бъдещата ти реализация. Колкото и трудно да приемат в желаната от теб специалност, не бива да се разочароваш или притесняваш. Помни: всичко е възможно в този живот. Просто невъзможното отнема малко повече време и енергия. Така че, колкото и трудно да ти се вижда осъществяването на твоето желание, не се отказвай и не слагай спирачки пред себе си. Вземи важното решение какво точно желаеш, и направи нужното да го постигнеш.
 • След като един път си решил къде точно ще кандидатстваш, то трябва да мобилизираш цялата си воля, за да постигнеш намисленото. И не си въобразявай, че пътят е лесен.
 • Конкурсният изпит по математика в повечето университети няма нищо общо с математиката, която си учил в училище. Дори героите от ПМГ трудно биха се справили с конкурсните изпити, а какво да говоря за останалите. Просто в последните години настъпи определен срив между изучаваното в училище и изискваното по изпитите. Този срив се задълбочава и затова средно около 20 – 25 % от всички явили се на изпити през последните години изкарват оценка Слаб 2, а това наистина е проблем.
 • Трябва много добре да проумееш, че математиката е наука като всички останали и тя трябва да се учи.
 • Ако се запишеш на курсовете, които предлагам няма да разчитам на никакви знания до момента. Не се притеснявам нито кой къде е учил, нито как е учил. Смело твърдя, че можем да започнем от нулата и с много солидни темпове да изучим целия необходим материал, който да ни помогне в преодоляването на изпитната бариера. Но говоря за сериозно учене. Седмично занятията ни ще са от 6 (или повече) учебни часа, но ако ти не отделяш поне още толкова вкъщи за упражнение и усвояване на знанията – все едно нищо няма да постигнеш. А това практически означава, че средно дневно трябва да намираш около 1-1,5 часа за учене и упражнение. Това неминуемо води до определена промяна в твоя досегашен начин на живот. Със сигурност ще се лишиш от нещо – може би ще намалиш гледането на телевизия, стоенето пред компютъра, излизанията и сбирките с приятели и приятелки, дори любовта през този период може да се окаже пречка за доброто ти представяне. Мислиш ли, че ще можеш да жертваш тези неща, за да можеш да наваксаш пропуските по математика? Защото ако не си готов за тези жертви, ти просто не ми трябваш на моите курсове. Още повече, че това са занятия срещу заплащане, а парите най-вероятно все още са от твоите родители. Не ми се сърди, че може би те засягам, не е това моята цел. Просто искам да си предварително наясно с това, което можеш да очакваш от курсовете.
 • По време на занятията ще изучим и припомним всички основни и важни теореми, идеи, хватки и нестандартности, с които да се справиш на изпитите. Можеш да питаш за всичко неясно, притеснения и срамове по време на занятия не ми трябват. Всяка седмица занятията ще завършват с домашна работа и аз ще държа ти да седнеш сериозно през седмицата и да се опиташ да я решиш. Може би в началото ще ти бъде много трудно – докато си пречупиш мисленето и добиеш рутина в решаването, но после нещата ще стават по-лесни. Важното е да разбереш, че трябва всяка седмица да учиш сериозно и да няма пропуски в подготовката ти. Сам знаеш, че само едно нещо да прескочиш, и в математиката може да се окаже фатално за разбирането на следващото. Пак да попитам – готов ли си за това?
 • Гарантирам, че всичко, което е нужно за справянето с изпитите, целият материал от конспектите – ще бъде изучен. Няма да прескочим нито един раздел или въпрос. Гаранция за това са 100% успелите курсисти от предходните години. За двайсет и две години нямам нито един курсист, изкарал напълно курса по математика при мен и който да не е успял на изпит или прием в университет.
 • Много университети въведоха предварителни изпити. Те се провеждат в периода 1 март – 15 май и затова през тази година предлагам по-интензивно учене и привършване на целия материал до началото на март. За да могат да улегнат всички факти и знания, след това ще започнем да решаваме много примерни тестове и варианти за изпити за съответните университети или матури и ще направим по няколко пробни изпита, за да може да се преодолее и психическия стрес от изпитите, както и да доизпипаме всички изисквания на съответните университети. 
 • Искам да обмислиш добре всичко това и само ако наистина проумяваш сериозността на това, което те чака, да се запишеш в курсовете.
 • На крачка си от първия голям успех – да вземеш решение и да започнеш сериозно учене