7 клас

КОНСУЛТАЦИИ С ПЛАМЕН РУМПАЛОВ

НА ТЕЛЕФОН 0898 28 11 63

ЗАПИСВАНЕ НА НОВИ КУРСИСТИ:
 
В ОФИСА В ГАБРОВО
 
САМО НА 21 СЕПТЕМВРИ, ОТ 11 ЧАСА 

 

ЗА СПРАВКИ: ТЕЛЕФОН 0898 28 11 63

 

Защо да предпочетете обучение при ПЛАМЕН РУМПАЛОВ?

  • Доказана резултатност – всички наши курсисти и ученици успяват на 100%.
  • Доказан професионализъм – обучението е лично от Пламен Румпалов.
  • Гарантиран оригинален индивидуален подход към всеки един курсист.
  • Най-изгодните цени в целия регион. Възможност за разсрочено плащане.
  • Големи отстъпки и различни подаръци. Прекрасна атмосфера и комфорт.
  • Тук са разработени и успешно прилагани уникални техники за поддържане на устойчиво внимание по време на час. Занятията протичат като „мозъчна атака”.
  • Учи се много. Тук всъщност ще ви научим как да учите.
  • Пламен Румпалов е най-добрия тренажор за формиране на умения за преборване на трудностите и каляване волята за победа.
  • Тук ще помогнем на всеки да преодолее характерната за възрастта разконцентрираност, мързел, неспособност да се поддържа устойчиво внимание и ще научим желаещите как да мислят логично, бързо и хитро.

ВЛЕЗТЕ В СВЕТА НА ЕЛИТА

През периода 1992 – 2020 година на конкурсните изпити след 7 клас успяха 100% от изкаралите изцяло курсовете по математика и български език, от тях средно 64% получиха отлични оценки (над 80 точки), 33% получиха много добри оценки (над 65 точки), а над 91% влязоха още на първо класиране по желаните специалности. Всяка година имаме класирани в първата десетка на всички най-желани гимназии в района, както и в Американския колеж във В.Търново и София на 19 наши курсисти.

МАТЕМАТИКА

Преподавател: Пламен Румпалов

До 6 клас математиката е предимно изчислителна и се поставят основите на математическите действия и първоначалното запознаване с основните геометрични обекти и фигури. Въпреки сравнително лесната структура, много от учениците имат определени пропуски или направо не са научили или разбрали голяма част от тези начални знания. В 7 клас математиката се извежда на едно по-високо ниво, в което за първи път учениците ще се наложи да научат и усвоят както много нови формули, свойства, правила и теореми, така и да придобият навика да мислят по-задълбочено и комбинативно, да извеждат логически обосновки и да извършват по-сложни математически доказателства.

В предлагания курс се започва със задълбочен преговор на наученото до тук, а след това се изучава целият материал по математика, застъпен в конспектите за изпита след 7 клас като се работи по утвърдената методика на Пламен Румпалов. Не е от значение нито нивото на знанията на курсистите до сега, нито преподаваният в училище материал. Всеки може да научи математиката, стига да поиска. От 1992 година насам няма нито един  курсист, който да е посещавал съответните курсове и да не е успял на изпита или да не се класира за съответното желано училище. Но на този курс чудеса не се обещават, а изключително сериозна работа. Нека се запишат само отговорни и амбициозни млади хора, които осъзнават, че през годината ще им е доста трудно, че ще е необходимо да се решават много задачи, да се учи повече от друг път, че ще се наложи да жертват нещо от своето свободно време. Всяко едно занятие завършва със задаването на домашна работа, която за да се реши, ще са необходими поне 7-10 часа допълнителна работа вкъщи през седмицата. А това прави по около 1,5 часа средно дневно допълнително занимание по математика. Готови ли сте за това?

Курсът ще започне интензивно през последната седмица на септември. Занятията ще са всяка седмица в събота , по 4 часа. Ще се сложи основата на математическите знания, ще се направи нужния преговор и ще се започне изпреварващо да се учи най-важното от знанията по математика в 7 клас.

 Курсът основно е разпределен на два модула.

Първи модул - от септември до декември.

Ще се проведат 12 занятия по 4 часа, общо 48 часа..Занятията се провеждат в учебните зали на образователния център или при извънредни обстоятелства по Интернет.  Освен това има разработени още 48 часа видеоуроци по всички теми. Ще се изучи изпреварващо целия материал по алгебра, който е нужен за изпита - цели изрази, тъждествени преобразувания, формули за съкратено умножение, разлагане на множители, всички видове уравнения, всички основи за решаване на неравенства, всички текстови задачи и моделиране с уравнения и неравенства, елемнти от теория на вероятностите, четене и интерпретиране на таблици, диаграми и графики. Курсистите ще изучат целия материал по алгебра и по този начин няма да имат никакви затруднения в училище през втория срок.

Винаги по една или друга причина е възможно да се пропуснат и непосетят часове. Точно заради това, в курса са предвидени подробно разработени видеоуроци по всички теми от материала, с нужните обяснения, решени задачи и показване на всичко необходимо за самостоятелното научаване на материала. За непосетени занятия не се връща такса (ако е предварително платена) и няма възможност за допълнително провеждане на пропуснатото занимание. Пламен Румпалов би могъл да даде насоки за справяне с материала, методическа помощ и евентуална консултация (в офиса или по Интернет), но курсистът сам трябва да организира наваксването на пропуските и материала.

Цена : 990 лева. Заплаща се на две вноски по 500+490 лева.

По всяко време може да се включи нов човек в курса, но отговорността за усвояването на пропуснатия материал е единствено негова.

Втори модул - от януари до май.

Ще се проведат 12 занятия по 4 часа, общо 48 часа.

От януари до март, в занятията ще се усвои учебния материал по геометрия. В детайли и тънкости ще се покажат всички знания за отсечки и ъгли, елементи на триъгълника, зависимости и правила в еднаквите триъгълници, равнобедрен, равностранен, правоъгълен триъгълник, свойства на симетрали и ъглополовящи, свойствата на видовете успоредници.

 През април и май курсистите ще имат повече време за затвърждаване на знанията и за упражнения, ще се решават примерни тестове, ще се обръща внимание на тънкостите, хитростите и важните идеи и правила. Тогава се предлага систематизиран преговор на наученото и решаване на специфични тестове и изпитни варианти, ще се даде възможност на всеки да се пробва в реални изпитни ситуации. По този начин ще се изгради ясна представа за нужните знания, ще се получи психологическата настройка за разпределяне на времето, тънкостите за работа с отделните видове тестове, ще се усвоят спецификите и при нужда ще се попълнят пропуските в подготовката. По този начин през втория срок нито един курсист не би трябвало да има проблем в училище.

Занятията се провеждат в учебните зали на образователния център или при извънредни обстоятелства по Интернет. Освен това отново има разработени подходящи видеоуроци, които допълнително да дадат спокойствие и самочувствие на курсистите.

Цена :  990 лева. Заплаща се на две вноски по 500+490 лева.

ПОСЛАНИЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ НА

СЕДМОКЛАСНИЦИ

Уважаеми родители,

Подготовката на вашето дете за кандидатстване след 7 клас е изпитание за цялото семейство, но най-вече за самия ученик. Усилията си струват не само защото този млад човек ще постъпи в по-добро училище, където да получи средното си образование, но и защото самата подготовка е школа за неговата грамотност впоследствие. Написаните по-долу съвети са в резултат на 20-годишния ми преподавателски опит и се надявам, че чисто психологически могат да ви насочат в ситуацията. Не ги приемайте като закон, а ги ориентирайте спрямо собствените си разбирания и начин на възпитание.

Опитайте се сами да мотивирате вашето дете за полагане на труд сега, като свържете неговите усилия с радостта от видимия резултат в бъдеще. Подготовката на един седмокласник наистина ще изисква много усилия и жертви, много упоритост и постоянство, ще преминава през много трудности и лишения. А без солиден и оправдан мотив това определено е трудно, да не кажа, и невъзможно. Мотивацията също е нещо твърде индивидуално и ще трябва да я откриете сами – та вие познавате собственото си дете най-добре. Много по-често си говорете вкъщи с детето за неговото бъдеще, като при възможност покажете и начертайте благоприятните перспективи за развитието и успехите занапред. И все пак, гледайте да не прекалявате и да не сте досадни.

Налага се да обсъдите с вашия млад герой кои досегашни занимания или ангажименти може да отложите или да прекратите. И не си мислете, че е възможно нещата да продължават по старому, без никаква промяна. Всички ние сме убедени, че времето почти никога не стига за всичко, което ни се иска да направим. Необходимо е да убедите детето си, че времето, което досега е отделяло за игра на компютъра или пред блока, или пък да гледа телевизия, ще му трябва, за да се упражнява и подготвя повече по математика или български език. В същото време не забравяйте, че прекалената амбициозност от ваша страна може да има и обратен ефект, затова детето трябва да запази това, което му харесва най-много да прави, макар и в намалени граници.

Не допускайте през тази година детето ви да се преуморява, бъдете повече време заедно, ако можете – помагайте му за част от ангажиментите или пък не го обременявайте с несвойствени задачи. Много хубаво е, ако изградите навик да спортува или да излизате сред природата поне за няколко часа всяка седмица.

Почти съм сигурен, че си мислите колко динамичен и напрегнат е животът ни, че за нищо не ни остава време, но все пак трябва да се направят усилия и в края на учебната година по време на изпитите детето ви да се окаже подготвено. А и много пъти при разговори с родители на бивши седмокласници се е оказвало, че има стимулиращ ефект, когото детето ви види, че както то е принудено да промени нагласата си за работа и организацията си на живот, такава промяна да се прави и от родителите, да му се покаже, че през тази година всички в дома правят жертви.

Имайте в същото време и предвид, че учениците в 7 клас нямат никакъв опит. Не си мислете, че те са големи и могат вече сами да вземат всички важни и съдбовни решения и промени, да бъдат напълно самостоятелни и да отговарят за бъдещето си. Много пъти съм чувал, че тя или той са големи, сами си учат, сама си вземат решенията, не искам да им се меся и т.н. Моят съвет – бъдете до вашето дете и не оставяйте нещата на самотек или на произвола на съдбата.

Всяка година се сблъсквам с много и различни характери на седмокласници, но ако си позволя да обобщя, то е – децата в седми клас от година на година имат все по-слаба начална подготовка по математика и български език. Изпитват много трудности в решаването на задачи или тестове, не умеят да извършват дори елементарни логически разсъждения, имат трудности в разчитането на условията или извършването на каквито и да е доказателства по математика, не се справят с писането на преразкази или изобщо липсват умения за излагане на свързан логически текст, съобразен с книжовната норма на българския език. Не може да искаме те веднага да започнат да се справят с проблемите и веднага да подобрят състоянието си в училище. Има много сериозни пропуски и забравени (ненаучени) неща до 7 клас. Материалът за усвояване е тежък и направен така, че в училище има малко време за повторение и запомняне. Почти всеки ден те учат нови и нови неща, без време за упражнения. Определено ще им е трудно на вашите деца. Възможно е често да се стига до отчаяние – както от страна на самите деца, така и от ваша страна. В такива случаи не издавайте тревогите си, но и не крийте разочарованието си. Резултатите ще дойдат, ако се работи упорито за отстраняване на грешките и най-вече ако самият ученик повярва, в своите собствени възможности, когато сам разбере, че нещата не се случват от само себе си, а са дело на неговите старания и учене.

През цялата година по време на подготовката на вашето дете, мислете за физическото и психическото му здраве, но не изразявайте често пред него загриженост. Трябва да знаете, че децата на тази възраст са доста издръжливи, просто приготвяйте по-силна храна, снабдете се с витамини и след 3-4 часови занимания му предлагайте физически упражнения – плуване, разходка или просто почистване на стаята.

Обменяйте информация с други родители, но избягвайте прекалено честите разговори, защото те натоварват вашата психика – може да ви се струва, че вашето дете изостава или пък че няма да се справи. Не забравяйте – пътят към успеха на вашето дете минава през вашата стабилност и увереността, която ще му дадете.

И накрая, но не и на последно място – за сега ваша е и отговорността на кого ще поверите грижата за сериозна работа с вашето дете. Факт е, че изпитите са сериозни и без допълнителна работа е много съмнително дали детето ще може да изкара приемлива оценка, с която да влезе в желаното училище. Почти винаги трябва да се вземат допълнителни частни уроци. Важен е изборът на качествен преподавател, който не само да бъде специалист в областта си, но и който да може да завладее детето и да го поведе по дебрите на знанието. Това е много труден избор и там съвети не могат да се дават. Ако обаче детето и преподавателят се сработят и заобичат, то успехът е само на една крачка разстояние.

Желая много успехи и изключителна сила на всички родители и техните седмокласници!

ПЛАМЕН РУМПАЛОВ – директор на учебен център „Пламен Румпалов”