7 клас София

100% УСПЕХ НА НАЦИОНАЛНОТО

ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ ПО МАТЕМАТИКА

 

Защо да предпочетете обучение

при ПЛАМЕН РУМПАЛОВ?

  • Доказана резултатност – всички наши курсисти и ученици успяват на 100%.
  • Доказан професионализъм – обучението е лично от Пламен Румпалов.
  • Гарантиран оригинален индивидуален подход към всеки един курсист.
  • Най-изгодните цени в целия регион. Възможност за разсрочено плащане.
  • Големи отстъпки и различни подаръци. Прекрасна атмосфера и комфорт.
  • Тук са разработени и успешно прилагани уникални техники за поддържане на устойчиво внимание по време на час. Занятията протичат като „мозъчна атака”.
  • Учи се много. Тук всъщност ще ви научим как да учите.
  • Пламен Румпалов е най-добрия тренажор за формиране на умения за преборване на трудностите и каляване волята за победа.
  • Тук ще помогнем на всеки да преодолее характерната за възрастта разконцентрираност, мързел, неспособност да се поддържа устойчиво внимание и ще научим желаещите как да мислят логично, бързо и хитро.

 

МАТЕМАТИКА

Преподавател: Пламен Румпалов

ИНТЕНЗИВНИ

ИНДИВИДУАЛНИ

УРОЦИ ПО МАТЕМАТИКА

ЗА ТЕКУЩА ПОДГОТОВКА В УЧИЛИЩЕ И УСПЕШНО УСВОЯВАНЕ И РАЗБИРАНЕ НА МАТЕРИАЛА

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО НАДГРАЖДАНЕ НА МАТЕРИАЛА С ЦЕЛ КАНДИДАТСТВАНЕ И ЯВЯВАНЕ НА МАТУРА ПО МАТЕМАТИКА

Как се осъществява? 

Това са индивидуални уроци в самостоятелна форма или групова работа с до четирима курсисти. 

 

Цена за занятие от 90 минути (два учебни часа):

индивидуално с един курсист - 120  ЛЕВА;

група от двама курсисти - по 65 лева на курсист;

група от трима курсисти - по 45 лева на курсист;

група от четирима курсисти - по 35 лева на курсист.

 

Отговорностите и предизвикателствата към всеки ученик се увеличават с напредването на възрастта. Освен срещата с нови преподаватели и техните изисквания, се променя качеството, сериозността, обема и съдържанието на изучаваното по математика в училище. Освен това повечето от учениците вече имат нагласата с какво искат да се занимават по-задълбочено, започват да обмислят начините за кандидатстване в различни университети, желаят да надградят подготовката си по даден предмет. Други ученици, които по някаква причина имат проблеми с усвояването на даден предмет, желаят да получат допълнителна подготовка с цел получаване на по-добри оценки на балообразуващите предмети. В нашия център се предлагат различни по форма и съдържание индивидуални частни уроци по математика, удовлетворяващи изискванията на всички родители и ученици.

В занятията по математика ще се направи основен преговор на знанията, придобити до съответния клас. А след това ще се започне изграждането на новите умения и познания, съобразно изискванията на учебната програма и идеята, която се преследва с тези уроци. Ще се работи по утвърдената методическата програма на Пламен Румпалов. Ще се решават много тестове, логически и практически задачи, ще се включат различни математически игри за лесно запомняне и разбиране на материала. Без стрес и напълно неусетно учениците ще могат да разберат и запомнят всички нужни формули и правила, които ще се налага да знаят до 12 клас. Работи се интензивно преди всички контролни и класни работи с цел максимално добро представяне в учебния процес.

 

ПОСЛАНИЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ НА СЕДМОКЛАСНИЦИ

Уважаеми родители,

Подготовката на вашето дете за кандидатстване след 7 клас е изпитание за цялото семейство, но най-вече за самия ученик. Усилията си струват не само защото този млад човек ще постъпи в по-добро училище, където да получи средното си образование, но и защото самата подготовка е школа за неговата грамотност впоследствие. Написаните по-долу съвети са в резултат на 20-годишния ми преподавателски опит и се надявам, че чисто психологически могат да ви насочат в ситуацията. Не ги приемайте като закон, а ги ориентирайте спрямо собствените си разбирания и начин на възпитание.

Опитайте се сами да мотивирате вашето дете за полагане на труд сега, като свържете неговите усилия с радостта от видимия резултат в бъдеще. Подготовката на един седмокласник наистина ще изисква много усилия и жертви, много упоритост и постоянство, ще преминава през много трудности и лишения. А без солиден и оправдан мотив това определено е трудно, да не кажа, и невъзможно. Мотивацията също е нещо твърде индивидуално и ще трябва да я откриете сами – та вие познавате собственото си дете най-добре. Много по-често си говорете вкъщи с детето за неговото бъдеще, като при възможност покажете и начертайте благоприятните перспективи за развитието и успехите занапред. И все пак, гледайте да не прекалявате и да не сте досадни.

Налага се да обсъдите с вашия млад герой кои досегашни занимания или ангажименти може да отложите или да прекратите. И не си мислете, че е възможно нещата да продължават по старому, без никаква промяна. Всички ние сме убедени, че времето почти никога не стига за всичко, което ни се иска да направим. Необходимо е да убедите детето си, че времето, което досега е отделяло за игра на компютъра или пред блока, или пък да гледа телевизия, ще му трябва, за да се упражнява и подготвя повече по математика или български език. В същото време не забравяйте, че прекалената амбициозност от ваша страна може да има и обратен ефект, затова детето трябва да запази това, което му харесва най-много да прави, макар и в намалени граници.

Не допускайте през тази година детето ви да се преуморява, бъдете повече време заедно, ако можете – помагайте му за част от ангажиментите или пък не го обременявайте с несвойствени задачи. Много хубаво е, ако изградите навик да спортува или да излизате сред природата поне за няколко часа всяка седмица.

Почти съм сигурен, че си мислите колко динамичен и напрегнат е животът ни, че за нищо не ни остава време, но все пак трябва да се направят усилия и в края на учебната година по време на изпитите детето ви да се окаже подготвено. А и много пъти при разговори с родители на бивши седмокласници се е оказвало, че има стимулиращ ефект, когото детето ви види, че както то е принудено да промени нагласата си за работа и организацията си на живот, такава промяна да се прави и от родителите, да му се покаже, че през тази година всички в дома правят жертви.

Имайте в същото време и предвид, че учениците в 7 клас нямат никакъв опит. Не си мислете, че те са големи и могат вече сами да вземат всички важни и съдбовни решения и промени, да бъдат напълно самостоятелни и да отговарят за бъдещето си. Много пъти съм чувал, че тя или той са големи, сами си учат, сама си вземат решенията, не искам да им се меся и т.н. Моят съвет – бъдете до вашето дете и не оставяйте нещата на самотек или на произвола на съдбата.

Всяка година се сблъсквам с много и различни характери на седмокласници, но ако си позволя да обобщя, то е – децата в седми клас от година на година имат все по-слаба начална подготовка по математика и български език. Изпитват много трудности в решаването на задачи или тестове, не умеят да извършват дори елементарни логически разсъждения, имат трудности в разчитането на условията или извършването на каквито и да е доказателства по математика, не се справят с писането на преразкази или изобщо липсват умения за излагане на свързан логически текст, съобразен с книжовната норма на българския език. Не може да искаме те веднага да започнат да се справят с проблемите и веднага да подобрят състоянието си в училище. Има много сериозни пропуски и забравени (ненаучени) неща до 7 клас. Материалът за усвояване е тежък и направен така, че в училище има малко време за повторение и запомняне. Почти всеки ден те учат нови и нови неща, без време за упражнения. Определено ще им е трудно на вашите деца. Възможно е често да се стига до отчаяние – както от страна на самите деца, така и от ваша страна. В такива случаи не издавайте тревогите си, но и не крийте разочарованието си. Резултатите ще дойдат, ако се работи упорито за отстраняване на грешките и най-вече ако самият ученик повярва, в своите собствени възможности, когато сам разбере, че нещата не се случват от само себе си, а са дело на неговите старания и учене.

През цялата година по време на подготовката на вашето дете, мислете за физическото и психическото му здраве, но не изразявайте често пред него загриженост. Трябва да знаете, че децата на тази възраст са доста издръжливи, просто приготвяйте по-силна храна, снабдете се с витамини и след 3-4 часови занимания му предлагайте физически упражнения – плуване, разходка или просто почистване на стаята.

Обменяйте информация с други родители, но избягвайте прекалено честите разговори, защото те натоварват вашата психика – може да ви се струва, че вашето дете изостава или пък че няма да се справи. Не забравяйте – пътят към успеха на вашето дете минава през вашата стабилност и увереността, която ще му дадете.

И накрая, но не и на последно място – за сега ваша е и отговорността на кого ще поверите грижата за сериозна работа с вашето дете. Факт е, че изпитите са сериозни и без допълнителна работа е много съмнително дали детето ще може да изкара приемлива оценка, с която да влезе в желаното училище. Почти винаги трябва да се вземат допълнителни частни уроци. Важен е изборът на качествен преподавател, който не само да бъде специалист в областта си, но и който да може да завладее детето и да го поведе по дебрите на знанието. Това е много труден избор и там съвети не могат да се дават. Ако обаче детето и преподавателят се сработят и заобичат, то успехът е само на една крачка разстояние.

Желая много успехи и изключителна сила на всички родители и техните седмокласници!

ПЛАМЕН РУМПАЛОВ – директор на учебен център „Пламен Румпалов”